Условия за ползване на къщата

Общи условия
Моля, прочетете общите условия и правила за ползване на къщa за гости „БАЩИНАТА КЪЩА“- с. Дълбок дол преди да направите резервация. С направата на резервация Вие се съгласявате с общите условия и правила, независимо дали сте ги прочели изцяло или разбрали напълно.

Общи условия и правила за ползване

Настаняване: след 14:00 часа
Освобождаване: до 11:00 часа

1. При анулиране или редуциране на броя на нощувките до 14 дни преди датата на настаняване се връща -50% от стойността на получената като депозит сума.

2. При анулиране на нощувките до 7 дни преди датата на настаняване, получената сума като депозит не се възстановява.

3. Анулиране или редуциране на броя на нощувките след настаняване или по време на престоя НЕ е възможно, клиентът е длъжен да заплати сумата за целия престой.

4. Пушенето е допустимо само на указаните места.

5. При освобождаване туристите са длъжни да оставят наетата от тях къщата в приличен вид – почистен кухненски бокс и измита посуда.

6. Туристите се задължават да се държат по начин, по който да не пречат на живущите в околността, както и да не уронват престижа и доброто име на туристическия обект.

7. Незаконни или неморални дейности – хазарт, проституция, употреба на наркотици, притежание или употреба на пиротехнически средства или опасни товари, притежание или употреба на огнестрелни и други оръжия – са абсолютно забранени!

8. Гостите се задължават да спазват установените часове за почивка, а именно в периода:
От 14:00часа до 16:00 часа
От 23:00часа до 08:00 часа

При нарушаване на обществения ред и подаден сигнал към органите на реда, гостите поемат цялата отговорност по разрешаване на казуса. Ако органите на реда наложат санкции, глоби, актове и др. наказания, предвидени от българското законодателство, те се покриват изцяло от гостите, отговорни за установените нарушения.

9. Достъп или влизане в имота ще бъде отказан ако посетителите надвишават посочения брой гости при направата на резервацията.
В къща за гости „Бащината къща“ – се настаняват до 11 човека.

10. Моля не оставяйте децата без надзор. Собственикът не носи отговорност за настъпили травми с децата на гостите в рамките на туристическия обект, както и извън него. Грижата за децата е отговорност на родителите им! Отговорни за лични загуби и/или травми на Вас или на Вашата компания сте единствено Вие. Собственикът и/или представител на собственика не се считат за отговорни.

11. При използване на басейн, не е позволено децата да бъдат оставени без надзор – задължително да има лице, което може да плува или да окаже помощ при нужда. Забранена е употребата на алкохол и наркотични вещества. Не скачайте, не се бутайте и не хвърляйте боклуци в басейна.

12. След направата на резервация, депозит се заплаща до 2 работни дни. В случай, че липсва плащане направената резервация се счита за анулирана.

13. В цената е включена туристическа такса, туристическа застраховка и ДДС. Цените са в български лева.

14. Туристите се задължават да се отнасят към имуществото в къщата с грижата на добър стопанин.
Всички щети или загуби, причинени по време на наемния период, са отговорност на гостите. В случай на прекалено големи загуби или повреди по време на наемния период, собственикът може да изиска гостите да освободят туристическия обект без право на обезщетение или възстановяване на платената сума.
Разходите за подмяна или ремонт на загуба или повреда на собствеността, в това число нейното обзавеждане и дворното пространство, причинени по време на наемния период и престоя на клиентите, са за тяхна сметка. Стойността на обезпечението зависи от размера на нанесената вреда и се заплаща в брой на момента на собственика В ДВОЕН РАЗМЕР.

15. Собственикът или представител на собственика, имат право на безпрепятствен достъп до собствеността и нейните съоръжения – за поддръжка на дома, градината, комуналните услуги и други допълнителни услуги, поискани от гостите.

16. Всички ценности и лични вещи на гостите, внесени на територията на обекта, са отговорност на клиента/тите. Собствениците и представители на собствениците на туристическия обект не носят никаква отговорност при загуба или повреда на имущество, притежавано от гостите.
При отворени/отключени прозорци и врати по време на наемния период, независимо дали гостите са на територията на обекта или извън него (на разходка, пикник и др.), отговорността за имота е на гостите. Всяко действие или бездействие на гостите, което може да отхвърли или наруши застраховката на имота и/или води до загуба или повреда, е отговорност на клиентите.

17. Предприемаме всички възможни мерки, за да осигурим на нашите гости приятен и безпроблемен престой.
За всякакви проблеми по време на наемния период е необходимо, гостите да уведомят собственика или представител на собственика, които веднага ще се постараят да отстранят проблема.
Условие за удовлетворяване на жалбата на гостите е за нея да бъде съобщено своевременно и докато гостите са на място. В случай, че няма постъпили оплаквания по време на наемния период и престоя на гостите в туристическия обект, приемаме, че гостите са удовлетворени от престоя си и поради това не са подали оплаквания и жалби към собственика на обекта.

18. Използването на оборудването ще Ви бъде обяснено. Моля, бъдете внимателни, ако не сте запознати с начина на използване на дадено оборудване, свържете се със собственика и/или представител на собственика, за да получите информация. Евентуални повреди и/или загуби и/или травми на Вас и/или оборудването са изцяло отговорност на причинилия ги. Настъпили повреди се заплащат на място в брой. Собственикът и/или представител на собственика не носи отговорност за неспазване на инструкциите за използване на оборудването и възникналите последици от тях.

19. Собственикът на къща за гости „Бащината къща“- запазва правото си да актуализира настоящите общите условия и правила по всяко време без специално уведомяване на клиентите. Промени ще бъдат публикувани в официалния сайт, а именно: https://bashtinata-kushta.eu/

20. Домашни любимци не се допускат.

21. Отоплението през зимния сезон се поддръжа от Вас, тъй като наемате къща за самостоятелно ползване!